Tuoretta karitsaa ja kyyttöä


Laitumelta lautaselle

Keväällä syntyvät karitsamme ja kyyttövasikkamme saavat kasvaa omaan tahtiinsa laidunnurmella, metsäsaarekkeiden ja perinnebiotooppien luonnonkasveilla ja oman pellon kauralla. Niiden liha on vähärasvaista ja upean makuista. Koko ikänsä vapaana kasvaneet, ja ensimmäiset kuukaudet emonsa vierellä juosseet karitsat ja vasikat päätyvät kirjaimellisesti laitumelta lautaselle. Syksyn tullen ne kuljetetaan tilan omalla kalustolla 50 kilometrin matka Polvijärven liha-aitalle. Karitsan lähilihan ostaminen on eettisesti kestävä valinta ja kyytönlihaa käyttämällä tuet arvokkaan ja uhanalaisen itäsuomenkarjamme säilytystyötä.

Karitsaa, lammasta ja kyyttöä

Tuoretta karitsanlihaa myydään ennakkovarausten perusteella puolikkaina ruhoina syksyisin. Puolikas hienopaloiteltu karitsa painaa 7-9 kg ja sisältää yhden viulun vakumoituna, lavan vakumoituna, kyljykset ja potkat sahattuina, kyljet rimpsuluiksi ja niskan kiekoiksi leikattuina. Karkeapaloiteltu puolikas ruho on sahattu kolmeen osaan ja käsittely vaatii ostajalta lihanpaloittelutaitoja. Lihat myydään luullisena.

Kyytön, eli itäsuomenkarjan, liha on mureaa ja maukasta, helpoin tapa tutustua kyytönlihaan on valmistaa siitä jauhelihapihvejä. Syksyllä 2020 tuoretta kyytön lihaa on tarjolla rajoitetusti.

Syksyn viimeisessä lihajakelussa on tarjolla myös lampaanjauhelihaa. Lammas on yli vuoden ikäisen eläimen lihaa, erotuksena karitsanlihasta, joka on aina alle vuoden ikäisen eläimen lihaa. Syksyllä 2020 lampaan jauhelihaa on tarjolla rajoitetusti.

Lihantoimitukset

Syksyllä 2020 tuoretta lihaa on tarjolla seuraavasti:
  • perjantaina 25.9.2020: kyyttöä ja lammasta  TILAUSLOMAKE sulkeutunut
  • perjantaina 2.10.2020: karitsaa TILAUSLOMAKE (sulkeutuu 26.9. klo 18.00)
  • perjantaina 9.10.2020: karitsaa TILAUSLOMAKE (sulkeutuu 3.10. klo 18.00)
  • perjantaina 16.10.2020: karitsaa TILAUSLOMAKE (sulkeutuu 10.10. klo 18.00)

Lihantoimitukset Joensuuhun, katso tarkempi hinnasto ja aikataulu tilauslomakkeessa.

Mikäli edellä mainituista lihatoimituksista jää myytävää, on marras-joulukuussa 2020 tuoreita kyyttöpaisteja ja -fileitä, sekä pakastettua kyytön ja karitsan jauhelihaa on tarjolla Joensuuhun toimitettuna. Lihatoimitus Joensuuhun onnistuu sopimuksesta ja ennakkoonvarattua lihaa voi noutaa myös suoraan tilaltamme. Varaukset sähköpostitse tai puhelimitse sammallahden.tila@gmail.com tai 050-3738389 / Pauliina.

(Hinnat sis. alv. 14%)