Tuoretta karitsaa ja kyyttöä


Laitumelta lautaselle

Keväällä syntyvät karitsamme ja kyyttövasikkamme saavat kasvaa omaan tahtiinsa laidunnurmella, metsäsaarekkeiden ja perinnebiotooppien luonnonkasveilla ja oman pellon kauralla. Niiden liha on vähärasvaista ja upean makuista. Koko ikänsä vapaana kasvaneet, ja ensimmäiset kuukaudet emonsa vierellä juosseet karitsat ja vasikat päätyvät kirjaimellisesti laitumelta lautaselle. Syksyn tullen ne kuljetetaan tilan omalla kalustolla 50 kilometrin matka Polvijärven liha-aitalle. Karitsan lähilihan ostaminen on eettisesti kestävä valinta ja kyytönlihaa käyttämällä tuet arvokkaan ja uhanalaisen itäsuomenkarjamme säilytystyötä.

Karitsaa, lammasta ja kyyttöä

Tuoretta karitsanlihaa myydään ennakkovarausten perusteella puolikkaina ruhoina syksyisin. Puolikas hienopaloiteltu karitsa painaa 7-9 kg ja sisältää yhden viulun vakumoituna, lavan vakumoituna, kyljykset ja potkat sahattuina, kyljet rimpsuluiksi ja niskan kiekoiksi leikattuina. Karkeapaloiteltu puolikas ruho on sahattu kolmeen osaan ja käsittely vaatii ostajalta lihanpaloittelutaitoja. Lihat myydään luullisena.

Kyytön, eli itäsuomenkarjan, liha on mureaa ja maukasta, helpoin tapa tutustua kyytönlihaan on valmistaa siitä jauhelihapihvejä. 

Syksyn lihajakelussa on satunnaisesti tarjolla myös lampaan jauhelihaa. Lammas on yli vuoden ikäisen eläimen lihaa, erotuksena karitsanlihasta, joka on aina alle vuoden ikäisen eläimen lihaa. 

Lihantoimitukset syksy 2023


- - - - - - - - - - - - 

Tuoretta kyyttöä, ennakkotilaukset 6.10 mennessä. 

Lihojen nouto Metla-talon takapihan parkkipaikalta, Yliopistokatu 6 perjantaina 13.10. klo 15:15-15:45.

- - - - - - - - - - - - 

Tuoretta karitsaa, ennakkotilaukset 13.10, mennessä.  

Lihojen nouto Metla-talon takapihan parkkipaikalta, Yliopistokatu 6 perjantaina 20.10. klo 15:15-15:45.

- - - - - - - - - - - -