Tuoretta karitsaa ja kyyttöä


Laitumelta lautaselle

Keväällä syntyvät karitsamme ja kyyttövasikkamme saavat kasvaa omaan tahtiinsa laidunnurmella, metsäsaarekkeiden ja perinnebiotooppien luonnonkasveilla ja oman pellon kauralla. Niiden liha on vähärasvaista ja upean makuista. Koko ikänsä vapaana kasvaneet, ja ensimmäiset kuukaudet emonsa vierellä juosseet karitsat ja vasikat päätyvät kirjaimellisesti laitumelta lautaselle. Syksyn tullen ne kuljetetaan tilan omalla kalustolla 50 kilometrin matka Polvijärven liha-aitalle. Karitsan lähilihan ostaminen on eettisesti kestävä valinta ja kyytönlihaa käyttämällä tuet arvokkaan ja uhanalaisen itäsuomenkarjamme säilytystyötä.

Karitsaa, lammasta ja kyyttöä

Tuoretta karitsanlihaa myydään ennakkovarausten perusteella puolikkaina ruhoina syksyisin. Puolikas hienopaloiteltu karitsa painaa 8-10 kg ja sisältää yhden viulun vakumoituna, lavan vakumoituna, kyljykset ja potkat sahattuina, kyljet rimpsuluiksi ja niskan kiekoiksi leikattuina. Karkeapaloiteltu puolikas ruho on sahattu kolmeen osaan ja käsittely vaatii ostajalta lihanpaloittelutaitoja. Lihat myydään luullisena.

Kyytön, eli itäsuomenkarjan, liha on mureaa ja maukasta, helpoin tapa tutustua kyytönlihaan on valmistaa siitä jauhelihapihvejä. Syksyllä 2017 tuoretta kyytön lihaa on tarjolla rajoitetusti.

Syksyn ensimmäisessä lihajakelussa on tarjolla myös lampaanlihaa. Lammas on yli vuoden ikäisen eläimen lihaa, erotuksena karitsanlihasta, joka on aina alle vuoden ikäisen eläimen lihaa. Syksyllä 2017 lampaan lihaa on tarjolla rajoitetusti.

Lihantoimitukset


Tuoretta karitsaa, lammasta ja kyyttöä on tarjolla syksyllä 2017:
perjantaina 29.9.: kyyttöä ja lammasta - loppuunmyyty
perjantaina 6.10.: karitsaa - loppuunmyyty
perjantaina 13.10.: karitsaa - loppuunmyyty
perjantaina 3.11.: karitsaa - loppuunmyyty

Mikäli edellä mainituista lihatoimituksista jää myytävää, on marras-joulukuussa 2017 tuoreita paisteja ja fileitä, sekä pakastettua jauhelihaa on tarjolla Joensuuhun toimitettuna keskiviikkoisin. Tiistai-iltaan mennessä varattujen lihojen nouto Metla-talon parkkipaikalta klo 16:00. Lihatoimitus Joensuuhun onnistuu sopimuksesta myös muulloin ja ennakkoonvarattua lihaa voi noutaa myös suoraan tilaltamme. Varaukset sähköpostitse tai puhelimitse sammallahden.tila@gmail.com tai 050-3738389 / Pauliina.

Marras-joulukuussa 2017 tuoreita paisteja ja fileitä, sekä pakastettua jauhelihaa on tarjolla myös Joensuun REKO-ringin kautta.

(Hinnat sis. alv. 14%)