Tuoretta karitsaa ja kyyttöä


Laitumelta lautaselle

Keväällä syntyvät karitsamme ja kyyttövasikkamme saavat kasvaa omaan tahtiinsa laidunnurmella, metsäsaarekkeiden ja perinnebiotooppien luonnonkasveilla ja oman pellon kauralla. Niiden liha on vähärasvaista ja upean makuista. Koko ikänsä vapaana kasvaneet, ja ensimmäiset kuukaudet emonsa vierellä juosseet karitsat ja vasikat päätyvät kirjaimellisesti laitumelta lautaselle. Syksyn tullen ne kuljetetaan tilan omalla kalustolla 50 kilometrin matka Polvijärven liha-aitalle. Karitsan lähilihan ostaminen on eettisesti kestävä valinta ja kyytönlihaa käyttämällä tuet arvokkaan ja uhanalaisen itäsuomenkarjamme säilytystyötä.

Puolikas karitsa tai helppo kyyttökassi

Tuoretta karitsanlihaa myydään puolikkaina ruhoina syksyisin. Puolikas hienopaloiteltu karitsa painaa 8-10 kg ja sisältää yhden viulun vakumoituna, lavan vakumoituna, kyljykset ja potkat sahattuina, kyljet rimpsuluiksi ja niskan kiekoiksi leikattuina. Karkeapaloiteltu puolikas ruho on sahattu kolmeen osaan ja käsittely vaatii ostajalta lihanpaloittelutaitoja. Lihat myydään luullisena.

Kyytön, eli itäsuomenkarjan, liha on mureaa ja maukasta, helpoin tapa tutustua kyytönlihaan on valmistaa siitä jauhelihapihvejä. Syksyisin tarjolla on tuoretta kyytön lihaa kätevissä 5-9 kg:n pakkauksissa, joista voit valita mieleisesi.

Marras-joulukuussa 2016 tuoreita paisteja ja fileitä, sekä pakastettua jauhelihaa on tarjolla Joensuuhun toimitettuna torstaisin, keskiviikkoiltaan mennessä varattujen lihojen nouto Metla-talon parkkipaikalta klo 15:45. Lihatoimitus Joensuuhun onnistuu sopimuksesta myös muulloin ja ennakkoonvarattua lihaa voi noutaa myös suoraan tilaltamme. Varaukset sähköpostitse tai puhelimitse sammallahden.tila@gmail.com tai 050-3738389 / Pauliina.

Marras-joulukuussa 2016 tuoreita paisteja ja fileitä, sekä pakastettua jauhelihaa on tarjolla myös Joensuun REKO-ringin kautta parillisten viikkojen torstaisin. 

Karitsan- ja kyytönlihan hinnasto 1.11.-31.12.2016      

10% alennus yli 50 euron, ja 20% alennus yli 100 euron kertaostoksista. Tarjous voimassa 6.11.-10.12.2016 tai niin kauan kuin lihaa riittää.                             

Karitsan jauheliha, 1 kg (pakaste)                             19,90 e/kg
Kyyttövasikan jauheliha, 1 kg (pakaste)                   15,90 e/kg

Kyyttövasikan kulmapaisti 1 kg                                20,00 e/kg
Kyyttövasikan paahtopaisti 1 kg                               26,00 e/kg
Kyyttövasikan sisäfile 0,7 kg                                    48,00 e/kg
Kyyttövasikan sisäpaisti 1,2 kg                                26,00 e/kg

Kyyttövasikan ulkofile 0,7 kg                                   36,00 e/kg
Kyyttövasikan ulkopaisti 1 kg                                   20,00 e/kg(Hinnat sis. alv. 14%)